Blogeja, wikejä ja hissipuheita

Tiistaina 21.2. oli taas aika projektiryhmän kokoontua. Aamu alkoi vilkkaalla keskustelulla viime aikojen koulutustapahtumista, sillä monet ryhmän opettajista olivat osallistuneet joko Tuunaa tuntisi! -messuille tai oman koulun opetusteknologia-aiheiseen vesoon, osa molempiinkin. Veson tuotoksia ovat esimerkiksi nuo edeltävät artikkelit! Muutamilla kouluilla on harjoiteltu opetusvideoiden tekoa, ja valmiita tuotoksiakin saatu aikaan; näimme Tammelan koulussa tehdyn hienon, pressprint-tekniikkaan opastavan videon. Veson blogitutustumisen jälkeen blogeja on päätetty hyödyntää opetuksessa myös niin, että jos oppilas ei pysty tulemaan kouluun, hän voi tehdä joitain suorituksia blogin kautta, esimerkiksi kotitaloutta leivontablogin avulla.

Aamulla käytiin myös läpi hankkeen tavoitteita ja kevään 2012 ohjelmaa. Epun mediareppu -hankkeen projektisuunnittelija Auri Kohola esitteli hankkeessa kehitettyjä pedagogisia malleja videoiden ja ideakorttien avulla. Ne ovat hyvä apu mietittäessä miten tässä hankkeessa syntyviä pedagogisia malleja aiotaan levittää. Osaa Eppu-hankkeen malleista voidaan kenties käyttää myös sellaisenaan, sillä vaikka mallit on kehitetty esi- ja alkuopetuksen oppilaille, voisivat ne soveltua isommillekin oppilaille.

Iltapäivällä projektiryhmä jakaantui koulujen mukaisiin ryhmiin hiomaan kevään tavoitteita ja aikatauluja. Ne kirjattiin Google Docsiin, joka tuli nyt uutena työkaluna tutuksi. Tämän jälkeen vuorossa oli hissipuheen teko – idea, jonka saimme tammikuussa järjestetyiltä EKOn hankepäiviltä. Vaikka hissipuhe liittyykin luontevammin yritysmaailmaan, voi sitä soveltuvin osin käyttää hankemaailmassakin – ei ole lainkaan huono ajatus tiivistää hanke yksinkertaiseen ja houkuttelevaan muotoon. Nyt ryhmäläiset siis miettivät, miten ”myisivät” hankkeen kollegoilleen – väärinkäsityksiä ainakin riittää oikaistaviksi, sillä joillain on ollut käsitys, että eOppiasema tulee olemaan jokin tekninen sirkus, jonne oppilaat voi välillä viedä huvittelemaan.

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: