Esillä etäpäivänä

Syyskuun ensimmäisellä viikolla, 6.-7.9., Etäopetuksen koordinointihanke (EKO) järjesti Helsingissä Etäpäivät, ensimmäiset laatuaan. Peruskoulun etäpäivä oli torstaina 6.9. ja sen avasi Jorma Kauppinen, yleissivistävän koulutuksen johtaja Opetushallituksesta. Aamupäivällä kuultiin myös Harto Pöngän esitys Sosiaalisen median taidot haltuun opettajille ja oppijoille, joka pidettiin Oulusta käsin – kuten etäteemaan toki hyvin sopiikin! Hänen jälkeensä erikoistutkija Minna Nummenmaa esitteli koordinointihankkeen keräämiä etäopetuksen malleja –  tähän esitykseen pääsi läsnä oleva yleisö osallistumaan äänestyskapuloilla, kun tiedusteltiin olisiko valmis mitäkin mallia kokeilemaan. Hyvin suuri osa olikin kiinnostunut malleja kokeilemaan, mutta puhuja heitti kyllä ilmoille kysymyksen, mahtaisiko suhtautuminen olla yhtä positiivista jossain muualla kuin Etäpäivillä…

Lounaan jälkeen oli vuorossa tietoiskuja, joissa esiteltiin etäopetustapoja. eOppiaseman toimintaa päästiin esittelemään heti ensimmäiseksi. Kuulijoita oli sekä auditoriossa että muutamia myös etänä.

Päivän lopuksi kuultiin kasvatuspsykologian professoria Kirsti Lonkaa, joka kertoi Tulevaisuuden oppimisympäristöistä.

Etäpäivien yhteydessä järjestettiin myös hanketapaaminen, jossa kaikkien EKO:n alaisuudessa toimivien etäopetushankkeiden väki pääsi vaihtamaan kuulumisia ja käytänteitä. Vaikka etätoiminnasta onkin kyse, on se mukava välillä tavata ihan kasvokkainkin.

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: