TVT matematiikan opetuksen tukena

Olin kolmen päivän koulutuksessa Turussa aiheena TVT matematiikan opetuksen tukena. Sain paljon ideoita ja oppia eri ohjelmista. Nyt vain tarvitsee jakaa tietoa koulussamme. Koulutus oli järjestetty TOP-keskuksessa Triviumissa. Geogebra-ohjelmaa kannattaa käyttää ja sen käyttöä oli helppo oppia. Valikot ovat selkeitä ja oppilaatkin pystyisivät käyttämään sitä. Esimerkki avoimesta tehtävästä oli sellainen, että tee neliö, suunnikas ja suorakulmio tekemällä ensin lävistäjät. Kuvioita pystyi suurentamaan, pienentämään ja kiertämään,mutta suhde pysyi oikeana.

Sain ideoita PowerPointista ja Excel-ohjelmasta. Inkscape matematiikka oppaaseen kannattaa tutustua. Kun googlaa m matte niin pääsee katsomaan avaruuskappaleita ja nämä olisivat kiva tulostaa väreissä. Kun googlaa matikkari ja Paimion koulu, löytyy hyviä sivuja myös kemiaan.

Prezi-ohjelma sai silmät syttymään. Kuvien lisäys oli helppoa. Ohjelmassa oli paljon valmiita malleja, mutta omallakin tyylillä sai kivoja juttuja aikaan. Kun kirjautuu sisään opettajana niin saa enemmän muistitilaa ilmaiseksi.

Mangahigh.comissa on erilaisia pelejä, mutta sinne pitää rekisteröityä. Myös math.fi -sivuille kannattaa rekisteröityä. Mm. Maarit Savolainen on tehnyt sivut openmatikka.fi ja mattoteline.fi. Sieltä löytyy todella paljon hyviä tehtäviä. Lisää linkkejä laitan myöhemmin.

Nyt pitää vain ottaa käyttöön opitut asiat etteivät vaan unohdu mielestä. eOppiasemamme alkaa pian olla valmis. Mielenkiinnolla odottelemme sen tarjoamia mahdollisuuksia.

Sari

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: