Blogikirjoittelun harjoittelua; Tammerkoski-Klassillinen treenaa!

Noloa. Tämä kirjoitus on viikon myöhässä. En ole unohtanut, eikä kalenterissani ole mitään vikaa. Mutta täynnä se on, siis kalenteri. Ja sellaiset asiat on siirretty hoidettavaksi tulevaisuudessa, joiden myöhästymisestä olen arvioinut olevan mahdollisimman vähän harmia.

Emme ole ennättäneet edes palaveerata koulun eOppiasemalaisten kanssa, jotta olisimme saaneet aikaiseksi yhden yhteisen blogikirjoituksen, vaan kukin sooloilee omiaan. Mutta sittenhän opitaan kaikki tämä blogikirjoittaminenkin.

Kokeilunikin Johanneksen ”ystävyysluokan” ja Nikon kanssa on vielä alkutekijöissään. (Jos edes niin pitkällä). Mutta muistimme sentään kokeilun, kun Nikon kanssa tapasimme Helmi-koulutuksessa.

Tammerkoski-Klassillisen koulun kouluvuosi on alkanut hieman nihkeästi tekniikkaa ajatellen. Edelleen korjataan 2.8. salamaniskusta vaurioituneita laitteita. Myös kesän aikana tehtyjen remonttien jäljiltä teknisiä puutoksia on yhä. Samoin lukiolta perimiemme tietoteknisten laitteiden käyttökuntoon saaminen on vielä ”vaiheessa”. Fysiikka/kemian-luokkaan luvatut kannettavat ja kärry on tulossa, joskus… ja kaikkea pientä johdonpätkää ja adapteria on kateissa. Onneksi sentään on liitu- ja tussitaulut ja opettajilla kokemusta niidenkin käytöstä, joten ollaanhan me selvitty.

Yksivuotiseen TVT-suunnitelmaan kirjasin rehtorin esityksestä vuoden pääasialliseksi tietotekniseksi tavoitteeksi ihminen ja teknologia. Tänä vuonna yritämme saada laitteita haltuun koko opettajakunnan voimin. Tämä on hienoa, kun laitteita on nyt sitten jokaisessa opetustilassa uusimpien tilausten jälkeen vähintäänkin tietokone, dokumenttikamera ja datatykki. Aktiivitaulujakin on jo aika monta. Ja tietokoneitakin löytyy jo monesta tilasta siten, että tietokoneilla voi työskennellä isommankin ryhmän kanssa.  Heikoin lenkki on koulun digi- ja videokamerat. Ne on suurimmaksi osaksi peräisin viime vuosituhannelta ja mielestäni täysin palvelleita. Ja ulkoisille kovalevyillekin olisi käyttöä, kun kaupunki tarjoaa tallennustilaa kuvataidenpainoitteisen koulun tarpeisiin nähden aivan liian vähän.

Mukavaa syksyä blogin lukijoille, Heli K.

Mainokset
  1. #1 by Liisa Mustila on 4.10.2012 - 14.10

    Heli, hienoa että löysit aikaa blogikirjoitukselle! Harmi tosiaan että laitteiden käyttöönotto ei ole sujunut ihan niin helposti kuin toivottiin… Kuvien tallennuksessa kannattaa muuten muistaa Kopan käyttö!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: