Pelastuslaitoksen kyselytunti

Viime perjantaina Tampereen koululaisilla oli hieno tilaisuus päästä tutustumaan pelastuslaitoksen toimintaan. Järjestimme etäkyselytunnin, jossa kysymyksiin vastasi aluepelastuslaitoksen koulutussuunnittelija Valtteri Väyrynen. Aiheina olivat tällä kertaa heijastimen ja kypärän käyttö, joista myös Valtteri pääsi kyselemään koululaisilta. Ei ollutkaan ihan helppoa arvata, miltä etäisyydeltä autoilija näkee heijastimen kanssa tai ilman heijastinta kulkevan ihmisen! Valtterin käyttämät kypärät olikin ehkä hieman helpompi arvata – vaikka metsätöissä käytettävä kypärä ei tainnut kyllä tulla kenenkään mieleen!

Kolmantena aiheena oli ensiapu. Valtteri opasti, mitä kannattaa tehdä, jos kohtaa tajuttoman ihmisen. Yhdessä koulussa olikin juuri edellisenä päivänä harjoiteltu kylkiasentoon kääntämistä.

Valtteri opastaa elvytystä. ”Tajuttomana” on palomies Samuli.

Kyselytunnilla oli tällä kertaa vähemmän osallistujia kuin ensimmäisellä kerralla toukokuussa. Nytkin kyllä tavoitettiin noin 130 koululaista kuudesta eri koulusta, mikä on toki hyvä juttu puolessatoista tunnissa. Kuvasimme koko ajan pelastuslaitoksen hallissa, jossa paloautot ja palomiehet olivat valmiina lähtöön, mutta yhtään hälytystä ei tuona aikana sattunut, vaikka kyseessä onkin maan vilkkain paloasema.
Taltioinnit kyselytuokioista ovat katsottavissa:
eskarit ja alakoululaiset (kesto 55min, alussa on pienimpien ryhmä, noin puolesta välistä alkaa seuraava)
yläkoululaiset (kesto 29min)

Seuraava kyselytunti on syysloman jälkeen, tiistaina 23.10., ja silloin kysymyksiin vastaa nuortenkirjailija Päivi Lukkarila.

Lisää tietoa syksyn kyselytunneista

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: