Kuinka monta tuntia nettipoliisi on tietokoneella?

Tämä ja monia muita loistavia kysymyksiä esitettiin 4.2. järjestetyllä etäkyselytunnilla, jonka aiheena oli Mediataitoviikon pääteema Oikeudet ja velvollisuudet netissä. Kysymyksiin oli vastaamassa ylikonstaapeli Jari Viljanen, yksi Pirkanmaan nettipoliiseista. Mukana oli oppilaita ekaluokkalaisista ysiluokkalaisiin, kaikkiaan noin 400! Muutamalta opettajalta tulikin jo palautetta, että oppilaat olivat tykänneet kyselytunnista kovasti ja toivoivat lisää tällaisia jatkossa.

Ylikonstaapeli Viljanen valmiina vastaamaan kysymyksiin

Ylikonstaapeli Viljanen valmiina vastaamaan kysymyksiin

Parhaita paloja oppilaiden esittämistä kysymyksistä:
Mitäs sitten, jos aikuinen on kirjoittanut jotain tyhmää nettiin ja lapsi lukee sen? Jos menee jonkun toisen nettisivuille ja poistaa/rikkoo sieltä osia, niin joutuuko siitä vankilaan? Mitä lapsen tulee tehdä, jos hän näkee jonkun tekevän rikoksen?  Jos aikuinen katsoo pahoja juttuja internetistä, joutuuko vankilaan? Onko turvallista laittaa oma kuva nettiin? Pystyykö ihmisen joka tekee pahaa netissä pysäyttämään? Miksi poliisi viestii nykyään enemmän netissä? Onko suomessa enemmän nettirikollisuutta kuin muualla? Kuinka monta tapausta nettikiusaamista sinulle tulee kuukaudessa? Mistä voi kysyä tai minne ilmoittaa netissä epämääräisistä tyypeistä?

Toki kysymyksiä tuli paljon myös muista asioista kuin kyselytunnin varsinaisesta aiheesta, mutta onhan toki tärkeää, että mieltä askarruttavaa asiaa saa kysyä.

Seuraava kyselytunti järjestetään ma 11.3. klo 9-10.30, jolloin Pirkanmaan pelastuslaitoksen Valtteri Väyrynen kertoo jäällä liikkumiseen liittyvistä asioista ja vastaa kysymyksiin.

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: