Virtuaalinen luokkaretki Särkänniemeen

Viimeinen kouluviikko käynnistyi mukavasti etäkyselytunnin merkeissä. Tällä kertaa kysymyksiin olivat vastaamassa Särkänniemen elämyspuiston asiantuntijat. Delfiineihin, Koiramäkeen ja huvipuiston laitteisiin tutustuminen etänä tarjosikin siis mahdollisuuden virtuaaliseen luokkaretkeen. Mahdollisuutta hyödynsikin yli 300 oppilasta 16 eri koulusta, hienoa! Ikäjakauma oli eskareista kymppiluokkalaisiin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Ensimmäisenä kysymyksiin vastaili delfinaariobiologi Nitta Virolainen. Kuviin pääsivät myös delfiinit, uteliaita kun ovat niin tulivat lasin ääreen tutkailemaan mitä oikein tapahtuu. Nähtiinpä hauskaa kuplien puhalteluakin, jota voit nähdä myös tallenteen alkupuolella.  Esitettyjä kysymyksiä olivat mm. : Miten delfiinit oppivat temppuja? Mikä on delfiinin lepopulssi ja kuinka kauan delfiini pystyy pidättämään hengitystä veden alla? Nukkuuko delfiini koskaan ja jos nukkuu, niin missä ja miten? Kuinka syvälle delfiini voi sukeltaa?

Toisena vuorossa oli uusi Koiramäki ja sen eläinasukit, joista kertoi eläintenhoitaja Teija Jokinen. Hänellä oli mukanaan Margareta-marsu, jonka vikinä kuuluu hyvin myös kyselytunnin tallenteella. Koululaiset pääsivät näkemään myös suloiset koiranpennut Elsan ja Martan. Teijalta kyseltiin mm. tällaisia asioita: Jos jokin eläin puree asiakasta, miten toimitte? Mistä teidän muulit ovat kotoisin? Paljonko eläinten ruuat maksavat viikossa? Miten eläimet reagoivat vieraisiin ihmisiin?

Kolmantena vastausvuorossa oli kehittämispäällikkö Ville Aarresuo, joka kertoi huvipuistosta ja sen laitteista. Häneltä kyseltiin etenkin kummitusjunan kohtaloa ja mahdollisia uusia laitteita. Muita esitettyjä kysymyksiä olivat esimerkiksi: Mikä on Särkänniemen suosituin laite? Saako eskari-ikäiset mennä kaikkiin laitteisiin? Kuinka usein laitteet jumittuvat kesken käytön? Kuinka korkea Näsinneula on ja mitä ne valot tarkoittavat?  Vastaukset voit tarkistaa tallenteelta.

Virtuaalisella luokkaretkellä oli kivaa!

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: