Innokkaita oppilaita tvt-pajoissa

Eilinen aamupäivä sujui Juhannuskylän koululla vauhdikkaasti. Hankeopettajat ja muutamat muut innokkaat järjestivät kuudes- ja seitsemäsluokkalaisille suunnatun pajapäivän, jossa oppilaat pääsivät tutustumaan opetusteknologiaan. Puolen tunnin pajoissa käytettiin mm. tabletteja, kosketustauluja ja -pöytää sekä dokumenttikameraa. Oppilaat harjoittelivat myös tiedonhakua ja tallentamista ja olivat etäyhteydessä alakoulun puolelle.

Itse pidin kosketustaulupajoja, joissa riitti vauhtia luokkien jakautuessa 4-6 hengen ryhmiin taulujen ääreen ohjattua tehtävää tekemään. Kosketustaulun käyttöä ei arasteltu lainkaan, välillä vauhtia ja yhtäaikaisia kosketuksia oli turhankin paljon. Mutta on hienoa jos tämän tutustumisen kautta oppilaat haluavat hyöydyntää tauluja vaikkapa omien esitelmiensä teossa.

taululla1 taululla2Oppilaat pääsivät käyttämään myös omia älypuhelimiaan vastaamalla Socrativen kautta netiketti-kysymyksiin. Se sujui hienosti! Oli mahtavaa nähdä tuloksista, että 2/3 oppilaista oli vastannut oikein kaikkiin kysymyksiin, jotka käsittelivät esimerkiksi hyvän salasanan ominaisuuksia ja tekijänoikeuksia netissä. Suurin osa oli myös kiinnostunut hyödyntämään puhelinta tai muuta mobiililaitetta oppitunneilla.

Koska kyseessä on iso koulu, eivät kaikki oppilaat ehtineet pajoissa käydä yhden aamupäivän aikana, joten ensi maanantaina onkin luvassa tvt-pajojen toinen osa.

Terveisin

Liisa

 

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: