Web-kamera käyttöön kielten tunnilla

Tammelan koulussa web-kamerat ovat ahkerassa käytössä. Etäyhteyksien lisäksi niitä hyödynnetään aktiivisesti kielten tunneilla. Nina-opettaja on keksinyt kätevän tavan, jolla oppilaat pääsevät harjoittelemaan esiintymistä ja tottuvat kuulemaan omaa puhettaan ja ääntämistään. Esimerkiksi lukuläksynä ollutta kappaleen tekstiä voidaan harjoitella tällä tavalla: jaetaan roolit/päätetään kuka esittää minkäkin kohdan, valitaan kuvaaja (opettajakin voi kuvata, tai sitten toimia ohjaajana), käynnistetään Windowsin Elokuvatyökalu ja sieltä verkkokameran video ja nauhoitus voi alkaa!

web-kameralla_kuvaaminen_1Kun on päästy loppuun asti, pysäytetään tallennus ja sitten voidaankin katsoa valmista ”elokuvaa”! Omaa kuvaa voi olla joskus hassu katsoa, mutta sitä voidaan etäännyttää sopivalla tavalla käyttämällä elokuvatyökalusta löytyviä visuaalisia tehosteita, jotka esim. muuttavat värejä.

tallenteen_katsominen”Zombi”-versio itsestä onkin yllättävän hauskaa katsottavaa 🙂 Tällainen kuvaaminen ei vaadi ennakkovalmisteluita, sen voi käynnistää hyvinkin ex tempore (kunhan käytettävissä on web-kamera). Jos kaipaat hieman tarkempaa ohjetta tähän malliin, löydät sen täältä.

 

 

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: