Helpot verkkosovellukset opetuksen piristäjinä

Toisinaan kaipaa opetukseen pientä piristystä, jotain hieman erilaista tapaa tehdä tuttu asia. Tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvien piristäjien käyttö saattaa joskus olla hankalaa sen vuoksi, että ne vaativat erilaisia asennuksia ja tunnuksia. Onneksi verkosta löytyy myös monenlaisia palveluita, joita voi käyttää selaimessa ja jotka eivät välttämättä vaadi edes tunnusten luomista vaan ovat käyttövalmiita saman tien. Niitä voi siis hyödyntää vaikka ex tempore.

Kuva: Openclipart

Kuva: Openclipart

Eräs mainio tällainen palvelu on Padlet. Se on ikään kuin yhteinen ilmoitustaulu/seinä, jonne voi laittaa tekstiä, kuvia, linkkejä ja tiedostoja. Tutustu hienoihin esimerkkeihin. Ilman kirjautumista seinä on käytössä vain vuorokauden, eli pitempää käyttöä varten on kirjauduttava palveluun.

Toinen erittäin helppokäyttöinen palvelu on TodaysMeet. Siellä voi ilman kirjautumista luoda ”huoneen”, jossa voidaan kirjoittaa 140 merkin mittaisia viestejä. Tämä on mainio vaikkapa kysymysten esittämiseen.

Wordlessä puolestaan saa kätevästi luotua sanoista taidetta. Visuaalisempi esitystapa voi piristää normaalin tekstin lomassa.

Kuvankäsittelyynkin löytyy oivallisia ilmaisohjelmia netistä. Esimerkiksi Pixlr ja etenkin sen Express-versio on hauska ja kätevä oppilaiden kanssa.

Nämä vinkit ja muutaman muun löydät pdf-muodossa tästä.

Mainokset
  1. Helpot verkkosovellukset opetuksen piristä...

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: