Koulut

eOppiasema-hankkeessa ovat mukana Tammelan, Saukonpuiston ja Juhannuskylän koulut Tampereelta. Koulujen opettajat tekevät yhteistyötä ja toimintaa suunnitellaan yhdessä. Eri kouluilla painottuvat kuitenkin hieman eri asiat. Tässä joitain esimerkkejä hankkeen toiminnasta kouluilla.

Tammelan koululla on hyödynnetty paljon etäyhteyksiä,  niin oman koulun sisällä kuin kauemmaksikin. Etänä on esitetty niin tonttu-tv:tä kuin hienosti opittua r-kirjaintakin. Esiintyminen tuo oman lisämotivaationsa harjoitteluun. Jatkossa tarjottaneen myös vanhemmille mahdollisuutta osallistua etäyhteyden kautta joihinkin koulun tapahtumiin. Etäyhteyttä on koulussa hyödynnetty myös kansainvälisessä yhteistyössä: muutamilla luokilla on ystävyysluokkia Luxemburgissa ja Ranskassa. Ystävyysluokkatoimintaa on myös eOppiasema-koulujen välillä. Koulussa on tehty oppilaiden kanssa paljon videoita – niillä heltisi jopa voitto Pirkanmaan kieltenopettajien kilpailussa!

Tammelan koulu

Tammelan koulu

Juhannuskylän koululla (tämä nimi käytössä 1.8.2013 alkaen, aiemmin Tammerkoski-Klassillinen koulu ja Johanneksen koulu) on remontoitu laajat tilat eOppiaseman ja erityisopetuksen käyttöön (tiloihin voi tutustua Videot-sivulla olevan esittelyvideon avulla). Yksi tiloista on pieni etäopetushuone, jossa oppilas voi osallistua etänä ylemmissä kerroksissa oleville tunneille verkkokokousjärjestelmän ja kielistudio-ohjelman avulla. Tämä on tarpeen rakennuksessa, jossa ei ole lainkaan hissiä. Tiloissa on myös käytössä useita kosketustauluja sekä kosketuspöytä, jotka mahdollistavat uudenlaista ryhmätyöskentelyä. Opettajat ovat tehneet useita opetusvideoita, joita esimerkiksi poissaolijat ja kertausta kaipaavat oppilaat voivat käyttää.

Juhannuskylän koulu (Tammerkoski-Klassillinen)

Juhannuskylän koulu (Tammerkoski-Klassillinen)

Saukonpuiston koulu on erityisopetusta antava koulu. Sielläkin hanke on näkynyt lisääntyneenä opetusteknologian käyttönä. Osa luokista on ollut etänä yhteydessä muihin hankekouluihin, ja ovatpa oppilaat tavanneet ihan kasvotustenkin.

Saukonpuiston koulu

Saukonpuiston koulu

Kaikki koulut ovat osallistuneet myös hankkeen järjestämiin etäkyselytunteihin, joilla oppilaat ovat päässeet esittämään kysymyksiä esimerkiksi poliisille, palomiehelle ja delfinaariobiologille.

Pelastuslaitoksen kyselytunti

Pelastuslaitoksen kyselytunti

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: