Kansainvälistä yhteistyötä Tammelan koulun ja Luxemburgin Eurooppakoulun välillä

eOppiasema-hankkeen ansiosta syntyi ajatus rakentaa yhteistyötä Tammelan koulun ja Luxemburgin Eurooppa-koulun välille. Lukuvuoden 2012-2013 aikana olemme aloittaneet ystävyysluokkatoiminnan Tammelan koulun englanninkielisen 3E:n ja vastaavaa ikätasoa olevan Eurooppa-koulun Englannin osaston luokan sekä Tammelan suomenkielisen 4A:n ja Luxemburgin 4 FI -luokan välillä.

Hanke mahdollisti meille syksyllä yhden suunnittelupäivän, jonka käytimme yhteistyötapojen miettimiseen ja Adobe Connect -videoneuvotteluohjelmiston käytön harjoitteluun. Olimme ensin AC-yhteydessä Luxemburgiin opettajien kesken ja ennen joulua myös luokat pääsivät esittäytymään ystävyysluokkakavereilleen videoyhteyden kautta. Se oli oppilaista tosi kivaa!

Tällä hetkellä neljäsluokkalaiset ovat lähettämässä Luxemburgiin sähköpostia otsikolla “Tavallinen torstai”, jossa he kertovat arkielämästään ja harrastuksistaan Suomessa. Onpa jännä nähdä, miten luxemburgilaiset vastaavat! Kolmasluokkalaiset aloittelevat piakoin yhteisen blogin kirjoittamista: blogiinkin on tarkoitus kerätä kuulumisia ja toivottavasti myös valokuvia ja videoita koululaisen elämästä Suomessa ja Luxemburgissa.

Kevään aikana on tarkoitus jatkaa videotapaamisia. Suunnitelmissa on, että molemmat ystävyysluokkaparit tapaavat toisensa kevätlukukauden aikana vielä neljästi: kahden tapaamisen ohjelma on Tammelan luokkien ja kahden Luxemburgin luokkien vastuulla.

Jonna 3E ja Susanna 4A

Tammelan koulu

Mainokset
  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: